Головна / Історії, притчі / МОВЧАЗНЕ БЛАГОСЛОВЕННЯ

МОВЧАЗНЕ БЛАГОСЛОВЕННЯ

Десять років тому Соня впала в депресію. Ні ласкаве відношення сім’ї, ні медичний догляд не могли вивести її з цього стану. Боялися найстрашнішого, самогубства, а вирішувати проблему за допомогою гамівної сорочки здавалося негуманним. Сім’я випробувала все… Так тривало до того дня, коли до Соні на хвилинку заскочили її друзі. Серед них був Ерік, паломник з Меджугор’я, який не був знайомий з Сонею. Зворушений глибиною її страждання, він мовчки дав їй особливе Материнське благословення Пресвятої Діви, нікому не сказавши про це. Потім друзі розійшлися, домовившись зустрічатися і надалі.
Через декілька місяців, зустрівшись з одним з цих друзів, Ерік запитав його, як справи у Соні.
– Як, ти не в курсі? Уяви собі, вона абсолютно здорова! Дивовижне, несподіване зцілення! А знаєш, що вона нам сказала? -“Дивно, але саме з того дня, як ви зайшли до мене, я відчула, що життя до мене повертається. Щось як би клацнуло, і менше ніж через місяць я була у повному порядку.
Свідчення Еріка нагадує свідчення Бертрана, санітара з Парижа, який ненавидів свою роботу. Щодня він бачив молодих людей, які вмирали від СНІДУ без всякої духовної підтримки. Він дуже страждав від того, що немав можливості допомогти їм. У великих госпіталях з міркувань економії число санітарів було обмежене і йому ледве вистачало часу на виконання своїх обов’язків.
– Це не просто не гуманно, — говорив він мені, — це злочинно! Вони немають права так поводитися з вмираючими!
Так продовжувалося, поки Бертран не відкрив для себе Меджугор’є і знамените особливе благословення Госпи… Коли він повернувся через рік, це був вже зовсім інший хлопець.
– Дивовижно! Госпа знайшла для мене рішення. Доглядаючи за смертельно хворими, я мовчки давав їм особливе Материнське благословення Госпи і знав, що Діва Марія Сама супроводжуватиме їх перехід. Одного разу один вмираючий від СНІДУ навіть видужав!
Про яке ж благословення йде мова? Потрібно згадати про те, що Марія Павловіч отримала на горі, а також в щомісячних посланнях’! (Див. прим. 2 “Сатаніст на горі” -25.12.1991). Я згадую одну з наших перших розмов з Марією в грудні 1989 р. про те, що вона називала! “особливим Материнським благословенням”. Я запитала:
– Марія, яка різниця між благословеннями, які дала Пресвята Діва? Один раз — це “урочисте благословення” (15.08.85), другий раз — це її “Материнське благословення” (19.12.85), наступне: “Я благословляю вас благословенням Божим” (25.06.87), а ще “благословення радості” І (25.07.88) і, нарешті, то знаменне “особливе Материнське благословення”. Можеш ти пояснити мені різницю між ними?
На велике моє розчарування, я не отримала ніякої відповіді:
– Я не знаю, Госпа нічого про це не сказала.
Якщо мені пропонують плід, я беру, говорю спасибі і їм. Яблуко, банан, апельсин… Будь який плід здійснює свою справу в моєму організмі, і я не задаюсь питанням, яку саме, я отримую їжу — ось що головне. З дарами Божими все так само, хоча і на іншому рівні. Бог дає мені те, що, як Він знає, корисно для мене, а я або беру, або ні. Якщо я беру, Творець знає, яку саме користь принесе мені цей дар у згоді з Його божественним законом. І цього досить.
Пресвята Діва в Меджугор’є дала “особливе Материнське благо

словення”? — Я приймаю його з вдячністю. Вона звеліла мені переда¬вати його всьому творінню? — Я його передаю. Вона не залишила мені інструкції по застосуванню? — Я обходжуся без неї і передаю благословення просто серцем. Одного разу Марія Павловіч призналась мені, що дає це “особливе Материнське благословення” дуже простим чином, кажучи: “Ось, я отримала особливе Материнське благословення від Госпи, і я передаю його тобі”.
– Це Госпа веліла тобі так говорити?
– Вона залишила це на наш розсуд. Ти можеш додати будь-які молитви, промовляючи їх від серця.
– Ти покладаєш руки?
– Ні, Госпа не говорила так робити.
– Ти можеш передати його цілій групі людей?
– Ні, тільки кожній людині окремо.
Я зауважила, що, якщо наше серце уважне, Пресвята Діва Сама показує нам, кого ми повинні благословити. При зустрічі з невіруючими ми можемо передати це благословення мовчки. Всілякі милості сходять тоді на цю людину -мир, радість, навернення… В кінці восьмидесятих це нове відкриття дарів Божих через Марію надихало. Здавалося, все йшло добре. Але навіть самі найкращі речі людина може спотворити, якщо додає до них свій гріх і відносить на рахунок своїх здобутків те, що відноситься до божественного. Божественне неможливо купити, продати, ним неможливо керувати згідно наших жалюгідних людських норм. Різні відхилення відбуваються і Америці. Одна подруга Марії вирішила впровадити “апостолят особливого Материнського благословення” за допомогою брошур, конференцій і навіть за допомогою телефонних автовідповідачів. Але Марія отримавши вказівку Госпи, заборонила їй це робити. Я сама бачила екстрасенсів з Франції, які говорили мені: “Сестро, я хочу саме від вас отримати особливе благословення”. Я відмовлялася, пояснюючи, що благословення немає нічого спільного з магнітними і тим більше з магічними флюїдами, які одна людина могла б передавати іншій.
Все це типово для сатани, який прагне так спотворити скарби Божі, запропоновані Дівою Марією, щоб використовувати їх в своїх згубних намірах (у таких випадках я давала благословення мовчки).
На сьогоднішній день ситуація вимагає обачності. З одного боку, Марія Павловіч висловлюється чітко, Госпа дійсно звеліла, щоб ми передавали її благословення, а з іншою сатана дійсно посіяв плевели на доброму полі Меджугор’я. Що стосується мене, я вважаю, що істину ми знову знаходимо в Біблії: “Читайте Святе Писання, — говорить нам Діва Марія, —і вам відкриється звістка, що міститься в Моїх з’явленнях”.
На івриті слово Berakhah (благословення) походить від кореня “коліно”. Перед Богом преклоняють коліна, тягнуться ниць. Похідне слово Веrakhot. означає подарунок, милість, мир. Схиливши коліна одержують милість Божу. Існує перш за все вертикаль відносин Бога і людини. Це у Бога Госпа черпає благословення і дари, які дає нам. “Я благословляю вас урочистим благословенням, яке Бог дарував мені тут, – говорить Вона 15 серпня 1985р.
З самого створіння Бог благословляє людину і дає їй владу благословляти все творіння, тварин і рослини, щоб дарувати їм благодіяння, отримані від Бога (Побут 1, 28).
Бог благословив Ноя і синів Його і сказав їм: От Я установлюю завіт Мій з вами і з потомством вашим після вас…! (Побут 18-22, 9.1-17).
В Біблії говориться про видатну людину Авраама. Це ім’я в перекладі означає “отец безліку народу” Сам Бог назвав його своїм другом і сказав: “Я благословляю благословляючих тебе і благословляться в тобі всі племена земні”. (Побут 12-3).
Господь дав нове ім’я Якову – Ізраіль, що в перекладі означає “боровшийся з Богом” і щедро благословив його за те, що він невідступно просив і жадав благословення. (Побут 32, 13-30). Яків благословляє синів Йосифа – Манасію і Єфрема, а потім і всіх своїх 12 синів. Той хто подібно до Авраама отримав Боже особливе благословення, сам стає носієм благословення для інших.
Патріархи передають незмінні благословення своїм синам, а тії виконують те, і що було передбачене батьками. Дія благословень реальним чином досягає їх нащадків. (Побут 48,18 і 49, 28).
Мойсей, Аарон, Давид, Соломон, пастирі народу, самі одержують і передають благословення Боже найреальнішим чином. Для цього існують обряди, святі збори, слова, жести, богослужіння.
Марія з Назарета одержала благословення батька згідно формулі Рахілі і Лії, призначеній для дівчат. Пізніше Марія також одержала благословення Елисавети і Сімеона в Храмі… Праведний Йосип благословив Ісуса під час святкування суботи словами благословення яке Яків дарував колись Манасії і Ефрему.
Все це складало невід’ємну частину життя Святого Сімейства, які всього єврейського, а потім іудео-християнського народу. Отець сімейства повинен був передати своїм дітям благословення Боже, отримане Авраамом, Ісааком і Яковом, в роди родів.
Як учить нас Біблія, благословення — це також есхатологічна благодать, оскільки благословляючий закликає до пришестя Месії. Та хіба Діва Марія з’являється в Меджугорї’ не для того, щоб приготувати Своїх дітей до другого пришестя Свого Сина, як це зробив Іоанн Хреститель перед першим Його пришестям? І тому її вибір 24 червня (день Різдва Іоанна Хрестителя) для першого з’явлення цілком зрозумілий. Саме для цього ми потребуємо її особливого Материнського благословення.
У дусі Біблії, благословення* збільшується (множиться), поширюється передаючись. “Хто має і дає, тому дано буде і примножиться”, — говорить Ісус. Я даю і отримую у сто разів більше. Хто не благословляє, той позбавляє себе дара Божого і ризикує утратити його.
Грспа наказує нам жити її посланнями і передавати їх, свідчити про них. Чому ж Вона додала і передачу благословення? Тому що свідчення не замінює благословення, це інша реальність. Госпа вимагає від батьків подавати приклад, бути носіями миру, але Вона наказує їм також благословляти своїх дітей. Це необхідно для зростання дитини. Бо одне тільки свідчення не передає заступництва, як це робить благословення. Свідчення не передає також Заповіту, укладеного Богом з Аврамом і Мойсеєм на Синає.
При кожному Своєму з’явленні Цариця миру благословляє візіонерів і всіх присутніх на молитву. І міра для “незрячих” не менша! У мене немає диплома по Богородичному богослов’ю, я деколи вимушена користуватись підручниками; і тоді я говорю собі наступне: “Вона з’являється, Вона бачить бідність моєї душі, Вона мене любить, Вона має в Собі всі найпрекрасніші скарби Божі, Вона моя Мати, у Неї є багато способів благословення… що ж Вона зробить? Я думаю, сьогодні Вона з любов’ю дасть мені найкраще зі Своїх благословень. І я прийму його повністю, не ставлячи запитань.

 

с.Еммануель “Меджугор”є 90-ті Торжество серця”

Читайте також

Ветеран АТО: “Коли я повернувся з прощі до Люрду, мені наснився чернець і хвороба минула”

В спецпроекті “Гордість нації”  програми “Захристія” гостили Олександра Швецова – командира відділення 30-ї окремої Новоград-Волинської Рівненської …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *