Головна / Думки / Відійти від свого старого способу життя, щоб оновити його

Відійти від свого старого способу життя, щоб оновити його

Дорогі браття і сестри у Христі, ми розпопочинаємо своє приготування до св.Великого посту із роздумів над чоловіком на ім’я Закхей, якого Церква визнає за святого, хоча колись був публічним грішником.
Великий грішник, якого зневажали усі, став великим святим? Так, тепер його почитають і ставлять у приклад!
Приклад цього святого надихає грішників на переміну грішного життя і скеровує на наближення до Спасителя, який “прийшов спасти те, що загинуло”.
Закхей  мав усе, але був погибаючим
Сам факт, що Закхей хотів побачити Ісуса, вказує, що цей чоловік шукав чогось. що бракує, хоча мав усе. Він залишає свою оселю, місце праці і йде на зустріч з новим і не знаним.
Це і нам пригадує, що й нам для обновлення потрібно залишити своє звичне життя і піти на зустріч новому. Тим більше, якщо ми говоримо про грішне життя, то потрібно вирватися з нього хоча би на якийсь час. Адже великою проблемою для грішної людини залишається змінити свою думку, змінити відповідь на запитання: Чи зможу жити по-іншому? Чи я зможу жити без гріха? Від наших мрій залежить і наші стремління! Якщо ми в наших мріях не бачимо себе праведними і святими, то це навряд чи стане реальністю.
Ось тому, яка би не була грішна людина, їй потрібно спробувати жити по-іншому хоча би якийсь час. Це може бути відвідування Богослужень, участь в паломництвах, духовні бесіди… Саме при таких нагодах людина, вирвавшись з гріховного контексту, може вдихнути свіжого повітря благочестя, може зустріти Люблячого Бога, який приймає її такою, як вона є.
Грішники у церкві – це радість чи причина до осуду?
В цій історії згадано про групу людей, які нарікали і осуджували. Для нас це чудова нагода задуматися, як ми ставимось до людей, які приходять до храму, навіть, якщо вони зранені гріхом чи вже духовно мертві. Отож: Як ми проявляємо любов до них? Чи даємо їм можливість навернутися: змінити спосіб їхнього мислення?

Проста цікавість, проста зустріч, проста гостинність і прийшла зміна життя. Все так просто … Так! все стає простим, якщо наповнено Божим Духом, котрий виявляє Свою Любов.

Наближається час посту – час нашого покаяння!

Джерело: http://www.rozdum.org.ua/?p=3474

Читайте також

Християнин – це вдячна людина, бо зустріч з Христом змінює життя і це не можливо забути, або приховати

Дорогі браття і сестри в Христі, минулу неділю ми згадували про жінку, яка зцілилася у …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *