Головна / Думки / В якого ти Бога віриш: караючого чи люблячого?

В якого ти Бога віриш: караючого чи люблячого?

Христос воскрес
Дорогі браття і сестри у Христі, у сьогоднішньому уривку Євангелії від Івана (Йоана 9, 1-38). Ми згадуємо чоловіка, який був народжений сліпим. Ми чуємо запитання апостолів, яке нагадує також і багато наших подібних запитань: чому? за що? хто винен?

Саме ці запитання говорять нам про те, що є багато в нашому житті такого, що ми не в силі зрозуміти і охопити своїм розумом, бо це виходить за межі логіки нашого мислення. Приклад ситуації життя сліпого показує, що люди того часу і, мабуть сьогодні, думали по-своєму: якщо ти не такий, як всі, якщо ти маєш вади, то тебе покарано. Бо у нашому житті так є: ми нагороджуємо за добро і за кривду жадаємо помсти.
так виховували нас і так ми зрозуміли слово справедливість. У певній мірі батьки були нашими першими суддями. До того всього ми почали сприймати Бога, як головного Суддю, бо там, де ми не можемо винести вирок, там має бути Бог-суддя…

Така атмосфера, коли тебе судять і засуджують, нагороджують і карають, навіює лише страх. Хіба, живучи під страхом, можемо назвати це життям? І навіть добрі діла робляться зі страху, бо якщо не робити, то буде покарання.
Суспільство не дуже змінилось від того часу, бо саме воно дуже часто формує нас, передає погляд на життя, ставлення до Бога. Як не дивно, але і по-сьогодні серед християн ми можемо зустріти
таких, які живуть у панічному страсі. Мають страх навіть перед Богом. Чомусь ми даємо більше переваги страху ніж любові.

Ісус прийшов нагадати, що Бог є наш Добрий Батько і, коли ми довіримось Йому, і почнемо пізнавати Його доброту, тоді навіть наші недомагання стануть нагодою, щоб Слава Господня виявилась на нас! Гріх є причиною багатьох наших недомагань, хворіб, нещасть. Але Бог є добрий і тому Його любов може все перемінити.

Люди з того сліпого зробили попрошайку, а потім грішника, а потім безвірка… Лише Господь відкрив йому очі, щоб той став просвічений! щоб той повірив в Бога люблячого!

В якого ти Бога віриш: караючого чи люблячого?
Коли щось стається з тобою, з дорогими для тебе людьми, яка думка першою приходить до тебе?
Про якого Бога ти розказуєш іншим, особливо грішникам?

http://www.rozdum.org.ua

Читайте також

історія скитання Пресвятої Родини є дуже близькою для іммігрантів

Дорогі браття і сестри у Христі, об’єднані у радості Торжества Воплочення, сьогодні Свята Церква нам …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *