Головна / Різне / Великопісні реколекції он-лайн

Великопісні реколекції он-лайн

Невдовзі розпочнеться період Великого Посту – час духовної віднови та навернення серця, а також приготування до святкування Пасхи. Від Попільної середи, 9 березня, Ви матимете можливість, за допомогою сайту Католицького Медіа-Центру, взяти участь в великопісних реколекціях он-лайн «Дозволь віднайтись…», які триватимуть 8 днів.

Кожного дня на нашому сайті http://www.catholic-media.org/ua/ з’являтимуться реколекційні тексти, що допоможуть Вам в цьому часі зустрічатися з Богом. До кого спрямовані реколекції?

Метою цих реколекцій є укріплення віри в тих особах, які відчувають, що її втрачають або втратили. Не бачать і не досвідчують Бога в своєму житті, відчувають до Нього жаль, Він став для них кимось віддаленим і чужим. Постійно задають собі питання: Ким є Бог, якщо дозволив…

Ці реколекції також спрямовані до тих, які не бачать сенсу свого життя, їх життя здається їм „безплідним”, безрезультатним…

Ці реколекції є також для всіх, які в своєму переживанні віри хочуть чогось більше, прагнуть ще більше наблизитися до Бога і мати з Ним близькі відносини.
Через прості реколекційні тексти сам Бог хоче входити до сердець тих, які моляться і беруть в них участь.

Декілька важливих зауважень:

Коли хтось робить напр. ремонт, то для досягнення цієї мети присвячує свій час, сили і комфорт для того, щоб потім могти тішитися життям в ще кращому, зручнішому і відновленому житлі. Це певна аналогія до того, що Бог хоче зробити з людиною, коли вона присвятить Йому трохи часу і зусиль. Заохочуємо, отже, щоб віднестися серйозно до цього часу реколекцій, знайти собі постійне місце для молитви, так запланувати день, щоб на цю молитву був час, і т.д. Це буде час духовної боротьби, тому важливою річчю є вірність часові призначеному на молитву, місцю, пропонованим текстам, а також довіра, що Бог хоче через своє Слово діяти в моєму житті.
Під час реколекцій Бог буде нам давати не тільки докази своєї присутності, але також буде нас запрошувати до здійснення змін в житті (часом маленьких, часом більших). Тобто, буде нас запрошувати до навернення. Варто записувати собі те, до чого Бог мене запрошує, до яких змін мене кличе, а далі зробити зусилля (рішення), щоб втілити це в життя.

Як молитися?

На реколекційну молитву пропонуємо знайти кожного дня близько 30-40 хвилин вільного часу, в якому ніхто не буде Тобі заважати, а також спокійне місце. Ми свідомі, що вдома може бути іноді важко це зробити, отже нехай кожен створить такі умови, які в даному моменті може створити. Якщо б виявилося, що якогось дня важко виділити стільки часу, то заохочуємо до короткої (хоч кількахвилинної) молитви запропонованими текстами. Можна запам’ятати одне чи друге питання, яке Тебе потім схилятиме до роздумів і молитви протягом дня.

Підготуй собі місце до молитви: хрест або ікону, може також свічку – щось, що допоможе Тобі зосередитися на роздумах. Перш ніж почнеш молитися прочитай пропонований текст зі Святого Письма а також впровадження до молитви. Може вже зараз знаходиш там щось, що Тебе торкає, дає якесь світло, розуміння, або говорить щось про Твоє життя. Запам’ятай докладно це місце (краще якось позначити) і під час молитви зосередься більше на цьому фрагменті (фрагментах).

Входячи в молитву прийми зручну позицію, яка сприятиме як молитві, так і спокійним роздумам.

На початку молитви зроби знак хреста і попроси Господа, щоб Тобі супроводжував, а також щоб послав свого Святого Духа, який буде в Тобі молитися. Це буде необхідне тим більше, якщо відчуваєш, що не умієш молитися, що Ти робиш це з трудом і розсіяністю. Можеш до цього прохання повертатися завжди, коли прийде розсіяння на молитві. Розсіяння є чимось нормальним і не належить мати докорів совісті з цього приводу. Коли помітиш, що “вийшов” з молитви, то просто спокійно до неї повертайся.

Коли вже розпочнеш, іди згідно із вказівками, поданими у тексті впровадження на кожен день. Роздумуй над змістом, який знайдеш в тексті. Увійди до свого серця і придивися йому. Напевно з’являться питання. Вони спрямовані до Тебе… Яку відповідь даєш на них своїм життям? Що хотів би з цим зробити…?

Заохочуємо, щоб під час реколекцій вести малий “духовний щоденник”, в якому, після закінчення молитви, записуватимеш свої думки, світло, відчуття, слова, які під час молитви з’являлися в Твоєму серці. Варто вести такий щоденник, тому що це є запис Твого діалогу з Богом.

Читайте також

Пісні на Великий піст

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *