Головна / Молитовні прохання / Помпейська новенна

Помпейська новенна

Ціль цієї молитви – випрошування різних благодатей у Бога за посередництвом Діви Марії.

«Щоразу, коли ти захочеш отримати від Мене якусь благодать, зверши на Мою честь три прохальні новенни, молячись 15 таємниць Святого Розарію, а потім три подячні новенни – і ти отримаєш бажані благодаті», – цими словами, сказаними Помпейською Божою Матір’ю невиліковно хворій із Неаполя — Фортунаті Агреллі, була започаткована молитовна практика, яка ґрунтується на молитві Святого Розарію, яку читають 54 дні, — так званої Помпейської новенни, або «Безвідмовної новенни».
Звичайні новенни тримають 9 днів. З Новенною Помпейською є інакше – це потрійна благальна новенна (тому триває 27 днів), з’єднана з потрійною подячною новенною (наступні 27 днів). Разом – 54 дні, під час яких відмовляється 3 частини розарію (можна чотири – з таємницями Світла).
Нелегко? Так, але це на перший погляд. Потрібно пам’ятати, що, згідно з обіцянкою Марії, новенна дозволяє отримати благодаті в справах найважчих, крім того, як стверджують ті, котрі цю новенну відправляють, сама Матір Божа допомагає щоденно знайти час для молитви. Незвичайну силу цієї молитви одужання від невиліковної хвороби – першою зазнала в 1884 р. 21-річна Фортунатина Агреллі в Помпеях, де знаходиться святиня і чудесний образ Матері Божої Розарієвої. Під час об’явлення Матері Божої вона отримала науку, щоб після кожної частини розарію повторювати: «Царице Святого Розарію, молись за нас». Марія теж сказала дівчині: «Не зможу тобі ні в чому відмовити, коли називаєш мене цим найкращим іменем». Фортуната Агреллі була чудесним чином зцілена.
Починаючи з 1876 року, образ Помпейської Божої Матері стає відомий як чудотворний. У 1890 році Папою Римським Леоном XIII були офіційно підтверджені чудеса, які сталися за заступництвом Помпейської Божої Матері. До цієї пори немає випадків, щоб хоч одна особа не була обдарована благодатями, про які просить, молячись з вірою цю новенну.
Свідчення:
«Мої батьки є далекими від Бога. Останнім часом почали зловживати алкоголем. Можна собі тільки уявити, що відчуває серце сина. Після кожної розмови з п’яними батьками в моєму серці народжувалась злість. Я звертався до Святого Письма з запитанням: «Що на це Бог?», і мені завжди відкривалось на третьому розділі книги Сираха. Там йдеться про обов’язки по відношенню до батьків. Додам, що завжди мені спадало на думку Помпейська Новенна. Однак лінощі перемагали, і я відганяв від себе цю думку. Одного дня мені до рук потрапила інформаційна брошурка, як цю новенну відправляти. Прочитавши її я зрозумів, що це власне і є те, до чого мене кличе Господь. Нелегко, коли ти працюєш на виробництві відмовити щоденно на протязі 54 днів 4 частини Розарію. Тоді я звернувся за порадою до свого духовного керівника, котрий не тільки мене підтримав, але наказав негайно відправляти новенну за моїх батьків, що я через послух і вчинив. Вже в часі її тривання мої батьки перестали пити».
Франциск
«Я молилася Помпейською Новенною, просячи Бога про оздоровлення очей та про отримання документів на перебування в Італії. Після закінчення Новенни я отримала благодаті, про які просила. Своїм свідченням хочу заохотити усіх, хто має потреби, щоб спробували, як я, молитися цією чудовою молитвою, не зважаючи на її тривалість».
Галя з Італії

Як правильно молитись Помпейську новенну?

1. Позначити в календарі день початку Помпейської новенни.

2. Помпейська новенна триває 54 дні. Протягом цих 54 днів щодня читаємо «старі» три частини Розарію (Радісна, Скорботна, Славна). За бажанням, можна читати всі чотири частини, разом із Таємницями Світла. Початкові молитви (Вірую, Отче наш, три Радуйся) читаємо один раз на день, перед першим Розарієм.

3. На початку кожної з частин Святого Розарію формулюємо свою інтенцію (коротко і стисло, тільки одну інтенцію), а потім кажемо: «Приношу цей Розарій на Славу Твою, о Царице Святого Розарію».

4. Протягом перших 27 днів молимось прохальну частину Помпейської новенни і додаємо наступну молитву:

Згадай, о всемилостива Помпейська Діво Святого Розарію, що ніхто ніколи не чув про те, щоби будь-хто з тих, хто до Тебе прибігають і з Розарієм Твоєї допомоги благають, був Тобою полишений. Не погордуй моїми словами, о Мати Предвічного Слова, але через Твій Святий Розарій і благовоління до святині в Помпеях вислухай моє прохання. Амінь.

Наступні 27 днів молимося подячну частину Помпейської новенни, додаючи молитву:

Що ж я можу дати Тобі, о Царице, сповнена любові? Присвячую Тобі все своє життя, бажаючи, скільки мені стане сил, поширювати вшанування Тебе, о Діво Святого Розарію з Помпеїв. Бо коли я попросив Тебе про допомогу, зійшла на мене благодать від Бога. Хоч би де я перебував, розповідатиму про милосердя, яке Ти до мене виявила; поширюватиму вшанування Святого Розарію, даючи свідчення про те, як добре Ти повелася зі мною, аби такі само недостойні як і я грішники з упованням прибігали до Тебе. О, якби весь світ знав, яка Ти добра, яка милостива до стражденних, то все сотворене прибігало би до Тебе. Амінь.

6. Незалежно від заключних молитов, поданих у п.4, кожну з частин Святого Розарію закінчуємо — безпосередньо після її прочитання — трикратним закликом до Богородиці: «Царице Святого Розарію, молися за нас».

Додати свідчення

 

Читайте також

Про сповідь – о. Йосиф Будай

10 коментарів

  1. заохочую всіх до молитви Помпейська новена

  2. Ананонімно.

    Слава Ісусу Христу! Хочу додати своє надважливе свідчення про Помпейську новену. Справа в тому, що я була хвора дуже…Все від того, що у дитиинстві мене дуже скривдили…Я довго не усвідомлювала, але зрозуміла врешті, що живу з непрощенням по відношенню до людей, котрі мене скривдили… І я дуже страждала від того, бо не могла пробачити. Я думала, що рай для мене втрачений. І це нестерпно мене мучило. Я знаю, що багато людей живуть з непрощенням і це терзає їхні душі, вони страждають невимовно. І не можуть собі порадити, як не могла я…відтоді як я усвідомила що живу з непрощенням, то пройшло п’ять років перш ніж я прийшла до світла надії… Перш ніж Бог дав мені ласку зцілення. Це було довго, але напишу основні моменти. Перше, я не знала, що прощення це є благодать від Бога і мої зусилля. Не могла пробачити, бо не знала, що цю благодать треба просити. А ще не знала, що прощення не є тим, чим я його уявляю. І знаю, що так само чинять багато людей, серце їх стискається від думки про прощення…бо думають – не витримаю.. Але прощення – це звільнення від того всього, від бруду який у нас напхали, від ненависті якою нас отруїли. Отже, перше що Бог мені дав це те, що я почула про сестру Ліджі Пайяпілі, яка молить Бога за зцілення людей. Вона говорила що треба молитися 40 разів Отче наш, впродовж сорока днів, щоб Бог дав багодать прощення. І мене як осінило, я ніколи про це не просила… Я почла так молитися. Люди, просіть цієї благодаті і побачите чудо. Але далі Бог дав мені ще добра – від дав мені Помпейську новену. Я почала молитися до Діви Марії про благодать прощення…І всі 54 дні, які я молилася – щодня я в серці відчувала як Бог мене зцілює за посереднцтвом Діви Марії. Кожного дня…я кожного дня переживала в серці таке, що не опишеш словами. Я ще не пробачила, але молюся далі. Я знаю, що скоро Бог мені дасть цю благодать до кінця. Але я ще маю вистраждати багато терпінь. Тепер молю Діву Марію про благодать навернення. І вже скоро, Бог мене наверне до Себе до кінця… Я щодня змінююся в серці… Це не описати словами… Всі минулі страждання…Бог показав мені, як воно мине… Люди, моліться. Якби я могла, то би молилася цю новену цілими днями, якби тільки могла. Моліться… Всі ми маємо такі великі страждання – алкоголізм, раки, непрощення, зради, насильство – це все може минути так швидко… Якщо щодня молитися, обов’язкоко хоча б раз в місяць сповідатися і ходити до святого Причастя. Якби я могла, то би жила тільки ним… Люди, моліться. Я не лише про себе молюся, я почала молитися про навернення свого батька. Пройшло 9 днів… І я бачу зміни…Люди, моліться, моліться, моліться. А ще моліться в намірах Богородиці, за мир, за навернення. Моліться до Бога за посередництвом Діви Марії. Але моліться найперше про благодать прощення і навернення – ви побачите чуда у ваших серцях. Їх не описати словами. Моліться її вже! Цю новену, не нехтуйте ні одним днем… Моліться!!! Моліться!!! Моліться!!!

  3. я засвідчую силу Помпейської новени. моліться всі особливо в цей складний для всіх нас час

  4. Я засвідчую силу молитви Помпейська новена

  5. я засвідчую молитву Розарію.

  6. Наталя

    Дякуючи Пресвятій Богородиці я отримала милість і стала здоровою ! Буду молитися ще

  7. я засвідчую силу молитви,моліться з любовю!

  8. Засвідчую дієвість Помпейської новенни.багато ласк отримала через неї.

  9. Я засвідчую дієвість Помпейської новенни,дякую Матінці Божий за отриману ласку!!!

  10. Я засвідчую силу Матір Божої (Помпейська дев”ятниця). Моя дочка вже сім місяців живе без загострень хвороби. Минулі роки – загострення були кожного місяця, було дуже важко.
    Ми дуже вдячні нашій ДОРОГІЙ МАТІНЦІ МАРІЇ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *