Головна / Думки / Покайтесь, бо наблизилося Небесне Царство

Покайтесь, бо наблизилося Небесне Царство

Дорогі браття і сестри у Христі,  заклик Івана Христителя, предтечі Господнього: “Покайтесь, бо наблизилося Небесне Царство” – є актуальним і сьогодні, адже кожний з нас відчуває на собі духовну боротьбу між добром і злом. Спокуси нас явно і непомітно відтягують від Бога, а найгірше, що ми в них віднаходимо вподобання. З часом подобається грішити і приходить звичка, яка зв’язує людину із гріхом. Так, втягнута людина, уже втрачає надію на святе життя і уявляє своє майбутнє тільки грішним. Дехто так і каже: “вже нічго змінити не зможу, мушу грішити і все”. Ні, не мусиш! Ти вільна людина і тому маєш завжди вільний вибір: між добром і злом, між святістю і грішним життям.
У Біблії слово «покаятися» означає «змінити спосіб мислення». Біблія також говорить нам, що правдиве покаяння приводить до зміни вчинків (Луки 3:8–14; Дії 3:19). У книзі Дії Апостолів 26:20 написано: «А проповідував – щоби покаялися і навернулися до Бога, щоби чинили діла, гідні покаяння».Ось тому покаяння – це зміна мислення, яка показується у зміні життя.
Щоб правдиво покаятися, потрібно змінювати мислення, ставлення до гріха. Тоді лише гріх втратить силу, відійде від людини і її життя переміниться.
Недостатньо перерахувати свої гріхи і сказати – грішний… Для покаяння цього мало. Покаятися – це означає змінити грішні думки і почуття, виправитися, стати іншим. Добре усвідомити свої гріхи, відчути тяжкість гріхопадіння. Але натомість, після покаяння, потрібно почати жити новим життям, життям сгідно св.Євангелії.
Бог нам хоче дарувати своє Царство
Бог нам хоче дарувати втрачиний рай, але не для того, щоб ми його перетворили в пекло. Тому нам потрібно покаятися, тобто змінитися, тобто освятитися і тоді ми будемо перебувати у Царстві Святих.
Святість – це дар, що походить від Бога, отримати цей дар може кожен, хто зречеться грішності.
Зануритися в Христа
Ім’я Христос означає  «Помазаний», «Месія». Ісус є Христом, бо «Бог помазав Його Святим Духом та силою» (Ді. 10,38) І тоді це зрозуміти, щоб “зануритися” в Месію?
Як правило занурення має за ціль повне очищення, тобто не часткове, а цілковите. Бо, хто тільки обмився, той лише освіжився, а тут потрібна цілковита переміна, не часткова. Саме тому Іван Христитель закликав до покаяння, тобто на переміни життя. Ісус також постійно наголошував на переміну серця, вказуючи у порівнянні  “на нову людину”, “на закваску” і “бурдюки із латками”
Тож хай Благодать Господня торкнеться нас через Йорданську воду і освятить нас, очищених від гріха.

Джерело: http://www.rozdum.org.ua/?p=3472

Читайте також

Християнин – це вдячна людина, бо зустріч з Христом змінює життя і це не можливо забути, або приховати

Дорогі браття і сестри в Христі, минулу неділю ми згадували про жінку, яка зцілилася у …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *