Головна / Варте уваги / «Радій, сповнена благодаті!»

«Радій, сповнена благодаті!»

Того часу посланий був ангел Гавриїл від Бога до галілейського міста, названого Назаретом, до діви, зарученої з чоловіком на ім’я Йосиф, із дому Давида, а ім’я діви – Марія.

І, прийшовши до неї, сказав: «Радій, сповнена благодаті! Господь з тобою, благословенна ти між жінками». Вона стривожилася від цих слів і міркувала, що означало б це привітання. Та ангел сказав їй: «Не бійся, Маріє, бо ти знайшла благодать у Бога. І ось, ти зачнеш в утробі й народиш Сина, і даси Йому ім’я Ісус. Він буде великий і Сином Всевишнього буде названий, і дасть Йому Господь Бог престол Його батька Давида, і довіку царюватиме в домі Якова, і Його царюванню не буде кінця!» І озвалася Марія до ангела: «Як станеться це, коли я чоловіка не знаю?» У відповідь ангел сказав їй: «Дух Святий зійде на тебе, і сила Всевишнього тебе отінить; тому й Святе, котре народиться, назветься Сином Божим. Ось і твоя родичка Єлизавета, хоч звуть її неплідною, і та зачала сина у своїй старості; вона вже на шостому місяці; тому що жодне слово не буває у Бога безсилим!» А Марія промовила: «Ось, я раба Господня, нехай буде мені за словом твоїм!» І ангел відійшов від неї.

 

 

«Назарет» – маленьке селище. У Бога, що мале та непотрібне часто відіграє велику роль. Не бійся своєї немочі, своїх гріхів, свого походження.

 

«Увійшовши до неї, ангел…» – Марія очікує, її серце є готове та чуйне, щоб прийняти Слово Господа.

 

Чи я в щоденній метушні готовий зауважити мого ангела?

 

«Радуйся, благодатна, Господь з Тобою» – Марія отримує нове ім’я –  «благодатна». Від моменту зустрічі зі Словом Господа, має розпочати нове життя, нове завдання.

 

Ми теж кожного дня можемо почути Слово в храмі, у читанні Святого Письма вдома, воно нас перемінює, дає нам нове ім’я, часом лагідне, а часом докірливе. Слово Господа очікує від нас нового життя.

 

«Не бійсь, Маріє» – страх є звичайною реакцією на незрозумілі події, але з нами Господь. Бог ніколи нас не залишає, стільки разів повторює нам, що Він є з нами. «Не бійся».

 

«… й даси йому ім’я Ісус. Він буде великий і Сином Всевишнього назветься»  – на землю приходить Спаситель, Син Бога, найцінніші слова, радісна звістка великої любові Отця до нас.

 

«Як же воно станеться…?»  – питає Марія, питаймо й ми, як не знаємо, але вірмо, так як вірить і довіряє вона.

 

Нехай глибоко в серце западуть нам слова: «… бо немає неможливого в Бога».

 

Що ж це є для Господа мої проблеми?

 

«Радуйся!»  «Ти бо знайшов ласку в Бога».

 

http://www.catholic-media.org

 

Читайте також

Про сповідь – о. Йосиф Будай

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *