Головна / Варте уваги / Дочка святої джоанни розкриває «секрет» святості своєї мами

Дочка святої джоанни розкриває «секрет» святості своєї мами

Що було тим, що дозволило святій Джоанні Беретті Молла вибрати життя її дитини понад її власне життя, коли вона опинилась перед таким вибором? Що дозволило їй віддати хвалу і подяку Богові, знаючи, що вона помре через лічені дні після народження здорової дитину, залишивши четверо маленьких дітей і люблячого чоловіка?

Секрет святості св. Джоанни розкрила  в інтерв’ю LifeSiteNews та сама особа, заради народження якої свята віддала життя, її дочка Джоанна Емануель Молла.

54-річна Джоанна Емануель, каже, що життя її батьків навчило її, що «шлях хреста» є “безумовно, правильним шляхом”, яким християнам треба іти, щоб мати можливість одного дня насолоджуватись райською радістю в очах Бога”.

Вона не говорить про сумне і скорботне життя  християнською вірою, а життя, яке приносить найглибшу, найпроникливішу і дуже часто несподівану  радість. Як поєднати ці дві, здавалося б непримиренні речі – прийняти хрест і знаходити радість – це “секрет”.

Джоанна Емануель пояснила, що для християн хрест не є останнім слово, але стає джерелом найбільшої переміни.

“Шлях хреста, по-людськи кажучи, є найбільш незручним і важким для наслідування. Але це єдиний шлях, який дозволяє знайти цілковитий і повний сенс нашого життя”,-  сказала вона.

“Шлях хреста, як ви знаєте, пов’язаний з воскресінням, як наш Ісус вчить нас. І як наша небесна мати вчить, цей шлях хреста вимагає нашого “так”, наших постійних «так» Божій волі, завжди, навіть тоді, коли ми не розуміємо її. Ми повинні казати наше “так” Богу “, додала вона.

“Цілком можливо йти  шляхом хреста і жити в радості, якщо ми маємо Ісуса в нашому серці, якщо ми бачимо все, що відбувається з нами в світлі віри. І  якщо ми живемо з відчуттям постійної подяки Богові, як це робив мій тато, за все, за кожен наших подих. Ми повинні дякувати Богові”,- додала вона.

Це вільний вибір – прийняти хрест в своєму житті, як Божу волю, і знайти мир, і радість від цього  приходить безпосередньо від самого Ісуса. Саме він сказав: «Хто хоче бути моїм учнем, нехай зречеться себе самого, візьме хрест свій і йде за Мною” (Мт.16:24). В іншому місці він говорить: «Прийдіть до мене всі втомлені й обтяжені, і я облегшу вас. Візьміть ярмо моє на себе й навчіться від мене, бо я лагідний і сумирний серцем, тож знайдете полегшу душам вашим. Ярмо бо моє любе й тягар мій легкий.” (Мт.11:28-30) Він також сказав:” Я казав вам так для того, щоб була у вас моя радість і щоб  ваша радість була повна»(Йо.15:11).

Джоанна Емануель буде вічно вдячна своїй “святій мамі”, яка будучи вагітною, вирішила прийняти хрест після виявлення загрозливої життю хвороби.

Її мама, лікар-педіатр, була вагітною Джоанною Емануель в 1961 році, коли  дізналася, що має загрозливу для життя пухлину матки. Лікарі дали їй три варіанти: аборт, повну гістеректомію (яка б  вбила її дитину), або хірургічне видалення тільки пухлини (менше шансів на успіх). Вона вибрала видалення пухлини, щоб врятувати  дорогоцінне  життя дочки.

Але ускладнення залишалися. Під час важких пологів вона сказала лікарям: “Якщо ви маєте вибрати між мною і дитиною, не вагайтеся: виберіть дитину – я наполягаю на цьому. Збережіть її. “Вона померла через сім днів, 28 квітня 1962, віддавши своє життя заради дитини багаторазово кличучи: «Ісусе, я люблю тебе. Ісусе, я люблю тебе.» Вона мала 39 років.

“Мама і тато, обоє  багато страждали  в своєму житті … І навіть коли вони багато страждали, вони мали велику радість у своєму серці. Вони безперервно дякував Богові, який був їх секретом. Якщо ми пам’ятаємо, що Ісус пішов на хрест заради нас, то  неможливо  уявити інший шлях для нас [як християн]. Цей шлях хреста, також є шляхом радості “, сказала вона.

catholicnews.org.ua

Читайте також

Про сповідь – о. Йосиф Будай

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *