Головна / Молитви / Акт віддання (довіри себе) Господу Ісусу – «Ісусе, займися цим Ти!» (о. Доліндо Руотоло)

Акт віддання (довіри себе) Господу Ісусу – «Ісусе, займися цим Ти!» (о. Доліндо Руотоло)

(проти внутрішнього неспокою та надмірного сум’яття, можна молитися як дев’ятницю)

Коли до отця Піо приходили натовпи людей, він казав: «Ідіть краще до о. Доліндо!» Цей священик із Неаполя, містик, залишив молитву, яку продиктував йому сам Ісус. Отець Доліндо Руотоло, неаполітанський священик, якого  ще за життя вважали святим, залишив по собі багато творів, зокрема, передане йому самим Ісусом навчання про цілковиту довіру Богові, — розповідає часопис «На захист віри та католицької традиції».

Ісус каже душі:

Чому переживаєте і непокоїтеся? Залиште Мені подбати про ваші справи, і все владнається. Кажу вам, що кожен акт справжньої, сліпої та цілковитої довіри Мені розв’язує складні ситуації.

Це не означає, що треба непокоїтися, хвилюватися, впадати в розпач, а потім звертатися до Мене з молитвою, повною тривоги, щоб Я прямував за вами. Віддатися означає замінити неспокій на молитву. Віддатися означає спокійно заплющити очі душі, відвернути думки від того, що мучить, і покоритися Мені, бо тільки завдяки Мені ви почуватиметеся, як дитина, яка спить на руках у матері, коли дозволите Мені перенести вас на інший берег.

Віддайте Мені те, що вас терзає, що завдає вам безкінечного болю — ваші сумніви, ваші міркування, ваш неспокій і бажання зробити відповідні кроки за будь-яку ціну, щоби не сталося того, що вас турбує. Чого ж Я тільки не зроблю, коли душа, як у матеріальних потребах, так і в духовних, звертається до Мене, дивиться на Мене, кажучи: «ТИ ЦИМ ЗАЙМИСЯ», і при цьому заплющує очі й заспокоюється!

Ви отримуєте мало благодатей, коли хвилюєтеся і непокоїтеся, щоби їх отримати. А отримуєте їх багато, коли цілковито віддаєтеся Мені в молитві. У стражданнях Ви просите, щоб Я віддалив їх від вас, але саме так, як ви це бачите… Звертаєтеся до Мене, але хочете, щоби це Я допасовувався до ваших планів. Не будьте як хворі, які просять лікаря про допомогу, але самі йому підказують, що робити.

Не поводьтеся так, але моліться, як Я вас навчив у молитві «Отче наш»: «Нехай святиться ім’я Твоє» — це означає: будь возвеличений у цій моїй потребі; «Нехай прийде Царство Твоє» — що значить: нехай все буде для слави Твого Царства в нас і в світі; «Нехай буде воля Твоя» — означає: Ти вирішуй. І Я прийду з усією своєю всемогутністю і вирішу найважчі ситуації.

Ти бачиш, що одне нещастя йде за іншим, що твоє становище щоразу гірше, замість того, щоби покращуватися? Не переймайся і скажи Мені з довірою: «Нехай буде воля Твоя, ТИ ЦИМ ЗАЙМИСЯ». Кажу тобі, що подбаю, втручуся, як лікар, чи навіть зроблю чудо, якщо буде потреба. Тобі здається, що стан хворого погіршується? Не лякайся, просто заплющ очі й скажи: «ТИ ЦИМ ЗАЙМИСЯ». Запевняю, що потурбуюся про тебе.

Суперечні відданню Мені — стурбованість, неспокій, бажання роздумувати про наслідки події. Це схоже на сум’яття, яке викликають діти, коли домагаються, щоби мама подбала про них, і водночас все хочуть зробити самовільно, перешкоджаючи їй своїми забаганками і примхами. Заплющте очі й дозвольте течії Моєї благодаті нести вас; заплющте очі й дозвольте Мені діяти; заплющте і не думайте про теперішню мить, а також відверніть свої думки від майбутнього як спокуси.

Віддайтеся Мені, повірте в Мою доброту; присягаюся вам Моєю Любов’ю, що коли з такою довірою скажете «ТИ ЦИМ ЗАЙМИСЯ», Я вповні потурбуюся, втішу вас, визволю вас і поведу. А коли Я буду змушений повести вас іншою дорогою, не тією, якою ви собі вибрали, то тоді навчаю вас, ношу вас на руках, бо немає кращих ліків, ніж вплив Моєї Любові. Проте Я піклуюся лише тоді коли, ви заплющите очі.

Ви не спите, хочете все оцінити, дізнатись про все, про все думаєте, і таким чином довіряєте людським силам, або ще гірше — людям, довіряючи їхньому впливу. А це заважає Моїм словам і Моїм намірам.

O! Як же Я прагну вашого цілковитого віддання Мені, щоб Я міг вас обдарувати, і як же Мені сумно бачити, що ви неспокійні! Саме цього прагне сатана: підбурити вас, щоби відділити вас від Мене і від Мого впливу і кинути на милість людських починань. Тому довіряйте тільки Мені, відпочиньте в Мені, віддайтеся Мені в усьому. Я чиню чудеса відповідно до вашого віддання Мені, а не до вашої довіри до себе. Я виливаю на вас скарби благодаті, коли ви опиняєтеся в цілковитій убогості!

Якщо ви маєте свої ресурси, навіть невеликі, або намагаєтеся їх посісти, то залишаєтесь у звичному просторі, а тому слідуєте за звичним ходом речей, в який часто втручається сатана. Жодна людина, навіть серед святих, яка міркує і роздумує лише за людською логікою, не робить чудес.

Божественним чином діє той, хто дарує себе Богові. Коли ти бачиш, що справи стають дедалі складнішими, — скажи із заплющеними очима: «ІСУСЕ, ТИ ЦИМ ЗАЙМИСЯ!» І відверни свою увагу в інший бік, тому що допитливість твого розуму заважає побачити зло. Довіряй Мені часто, не зосереджуючись на собі. Роби це в усіх своїх потребах. Робіть так всі, і побачите неустанні й тихі чудеса. Я присягаюся вам у цьому Моєю Любов’ю. Запевняю, що Я піклуватимуся про вас.

Моліться завжди з готовністю довіритися Мені, і ви завжди відчуватимете великий мир духа і отримаєте значні переваги, навіть коли Я уділятиму вам благодать жертви, відшкодування і любові, яка вимагає від вас страждання.

Тобі здається це неможливим? Тому заплющ свої очі і скажи всією своєю душею: «ІСУСЕ, ТИ ЦИМ ЗАЙМИСЯ!» Не бійся, Я про тебе подбаю. А ти благословлятимеш Моє Ім’я, не дбаючи про себе. Інші твої молитви не мають такої ваги, як цей акт цілковитої довіри й відданості Мені — добре це запам’ятай. Немає більш ефективної «новенни», ніж ця: «О Ісусе, я довіряю Тобі; подбай про мене».

https://credo.pro

Читайте також

Посвята Непорочному Серцю Марії

Посвята Непорочному Серцю Марії Непорочне Серце Марії, Володарки Неба й землі. Згідно з Твоїм гарячим …

Коментарі

  1. Євангелія від Матея 6 – http://ukrbible.at.ua/MT/mt6.htm

    25 Ось чому кажу вам: Не турбуйтеся вашим життям, що вам їсти та що пити; ні тілом вашим, у що одягнутись. Хіба життя не більш – їжі, тіло – не більш одежі
    26 Гляньте на птиць небесних: не сіють і не жнуть, ані не збирають у засіки, а Отець ваш небесний їх годує! Хіба ви від них не вартісніші?
    27 Хто з вас, журячись, спроможен добавити до свого віку хоч один лікоть?
    28 І про одежу чого ж вам клопотатись? Гляньте на польові лілеї, як ростуть вони: не працюють і не прядуть.
    29 Та я кажу вам, що й Соломон у всій своїй славі не вдягався так, як одна з них.
    30 І коли зілля польове, яке сьогодні є, а завтра вкидають його до печі, Бог так одягає, то чи не багато більше вас, маловірні?
    31 Отож не турбуйтеся, промовлявши: Що будемо їсти, що пити й у що зодягнемося?
    32 Про все те побиваються погани. Отець же ваш небесний знає, що вам усе це потрібне.
    33 Шукайте перше Царство Боже та його справедливість, а все те вам докладеться.
    34 Не журіться, отже, завтрішнім днем; завтрішній день турбуватиметься сам про себе. Доволі дневі його лиха.”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *