Головна / Думки / Діва Марія вчить нас слухати Божого голосу, щоб увійти в історію життя Бога

Діва Марія вчить нас слухати Божого голосу, щоб увійти в історію життя Бога

Дорогі браття і сестри, цього року 4 неділя Великого посту знаменується Торжеством Благовіщення. Саме ця подія дає початок Новозавітньому Об’явленню – Воплочення Божого Сина. Це Предвічне Слово стає тілом, щоб замешкати між нами.
У цьому Великому пості ми маємо чудову нагоду пізнати життя людей, котрі відкрились на Бога, почули Його голос і стали учасниками Історії Спасіння людства. Цього посту ми маємо запрошення піти шляхом Сина Божого, щоб відновити себе як дітей Божих. Діти слухають своїх батьків, бо цим відповідають на їхню любов і виявляють свою любов до них. Коли навчимось слухати Божий голос у тишині, тоді в гаморі, шумі цього хаотичного життя, ми можемо розпізнати голос Небесного Отця і бути надхнені Його присутністю.

Марія слухала слова Господа
Євангелія від Луки (1, 24-38) оповідає нам про зустріч ангела і Марії. Ангел сповістив їй: ”Радуйся, благодатна, Господь з тобою! Благословенна ти між жінками”.
Вражає її поведінка: “Вона ж стривожилась цим словом і почала роздумувати в собі, що могло значити те привітання”.
Вона прийняла це слово і роздумувала. Ці роздуми перейшли через тривогу, сумніви, запитання і завершились висновком: ”Ось я Господня слугиня: нехай зо мною станеться по твоєму слову.”
Марія нам показує приклад правдивих відносин із Богом. Бог говорить і ми слухаємо, таким чином стаємо учасниками Його історії життя. Ми маємо запрошення увійти в історію життя Бога. Марія стала учасницею Історії Спасіння, бо послухала і виконала те, що Бог їй поручив.
Євангеліє про перемогу на злим духом через піст і молитву
У четверту неділю Великого посту припадає уривок з Євангелії від Марка про учнів, котрі не могли вигнати злого духа. Дивувались усі і батько, і самі апостоли. Ісус дає пояснення: ”все можливе тому, хто вірує!”
А віра народжується від слухання! Кого слухаємо, тому і віримо. Злий дух не слухає Бога і нас відволікає. Злий дух перекручує слова Бога і видає їх немов за правду. Без Божої помочі пізнати правду і жити в правді неможливо.
Піст і молитва – це дорога до Бога, перед яким ми стаємо, щоб почути як позбутися зла.
Запрошую до роздумів у тишині…

Тиша і роздуми
Що Бог нам говорить? Чи цього тижня у тебе було відчуття, як Бог говорить до тебе: у думках, а можливо через людей, яких ти зустрічав, або ж через читання Божого слова – Біблії?

Чи було таке в житті, щоб Бог потурбував тебе і увійшов в твоє життя? Чи відчув(ла), що Бог кличе тебе до особливої місії, як Марію, апостолів?
Чи це правда, що злого духа бояться ті, хто не відчувають Бога близько, не відчувають Його захист?

Що ти відчуваєш зараз? Що Бог хоче зараз сказати Тобі після почутого Євангелія і твоїх роздумів?

Марія відповіла Богу, історія її життя змінилась, змінилась історія Людства – які зміни відбуваються після твоїх відповідей Богові… а може ти відповідаєш комусь іншому… кому? Того, кого ти слухаєш 🙂 ?

http://www.rozdum.org.ua

Читайте також

історія скитання Пресвятої Родини є дуже близькою для іммігрантів

Дорогі браття і сестри у Христі, об’єднані у радості Торжества Воплочення, сьогодні Свята Церква нам …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *