Головна / Варте уваги / “Через погану Сповідь людей опановує злий дух” – о. Василь Вороновський

“Через погану Сповідь людей опановує злий дух” – о. Василь Вороновський

Священник-екзорцист ієромонах Василь Вороновський,  якого запитали, а які засоби захисту від нечистої сили у мирян, відповів:

“З практики за 46 років священства бачу, що люди опановуються злим духом через погану Сповідь. Часом при шлюбі соромляться сказати, що жили подружнім життям до вінчання а в інших випадках замовчують гріхи розпусти, аборти. І . Тому кажу, сповідайтеся добре, не затаюйте гріхів, усі ті Сповіді на яких ви не зізналися у своїх провинах, є святотатством. І диявол таку людину щоразу більше опановує, з’являється страх, а потім нехіть йти до церкви, до Сповіді. Найкращий захист перед дияволом – часта Свята Сповідь і Святе Причастя, носіння свяченого хрестика на собі, медалика, вервички. А свячена вода проганяє злого духа. Її можна пити, масувати нею тіло при недугах. І багатьом людям це помагає. Також памятайте. Під час недуги слід звертатись до лікарів, довіряти їм своє тіло, але не душу. Душу окрім Бога, недовіряйте нікому. А тому християнин який “лікується” у екстрасенса чи хоче знати своє майбутнє – зраджує Христа, свою віру і вступає в контакт з нечистою силою. Бо Господь посилає хвороби за наші гріхи, щоб ми зрозуміли, життя – це коротка миттєвість за якою Вічність. Хвороба дається для випробування нашої покори.”

ПОВЧАННЯ ОТЦЯ ВАСИЛЯ ВОРОНОВСЬКОГО
Іноді так важко! Ти біжиш до когось за порадою, шукаєш її у куточках усього світу, але не здогадуєшся, що все набагато простіше, набагато ближче і легше. Бог – ось твоя поміч, твоя порада, твій захист і з Ним ніхто не зрівняється. Часто здається, що ти сам зможеш вирішити все, але поки ти не потрапиш у безвихідь, до Бога не прийдеш. Лише відчувши гіркоту життя, ти летиш, біжиш до Господа, бо знаєш, що ніколи не впадеш з Ним, що Він прийме тебе з будь-яким болем. Бог – є Любов, і ця любов виливається у твоє серце, кожного разу, коли ти прагнеш її, прагнеш напоїти свою спраглу душу. Ота Безконечна Любов живе у наших серцях ще від зачаття, але потрібно шукати, вміти побачити Її у своєму серці. Без Бога – ти ніхто, і всі твої питання – залишаються тільки питаннями.
Бог дав руки, що б ми могли допомогти іншим! Бог дав очі, що б ми бачили нужденних! Бог дав вуха, що б ми чули коли нас просять про допомогу! Бог дав мову, що б ми втішали інших! Бог дав ноги, що б ми поспішали на допомогу людям! Бог дав розум, що б розуміти все це! Бог дав серце, що б не залишитися байдужим!

Читайте також

Про сповідь – о. Йосиф Будай

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *