Головна / Молитви / Допоможи мені, Господи, бути милосердним …

Допоможи мені, Господи, бути милосердним …

Скільки разів мої груди зітхнуть, скільки разів моє серце стукне, скільки разів моя кров запульсує у моєму організмі, стільки тисяч разів прагну поклонитися Твоєму милосердю, о Пресвята Трійце.

Я прагну перетворитися в Твоє милосердя і бути Твоїм живим відбитком, о Господи, хай ця найбільша ознака Бога, тобто незглибиме Його милосердя, перейде через моє серце і душу до ближніх.

Допоможи мені, Господи, щоб мої очі були милосердними, щоб я ніколи не підозрювала і не судила за зовнішнім виглядом, а бачила в душах ближніх прекрасне і приходила їм на допомогу.

Допоможи мені, щоб мій слух був милосердним, щоб я була чуйною до потреб ближніх, щоб мої вуха не були байдужими до болю і стогонів ближніх.

Допоможи мені, Господи, щоб мій язик був милосердним, щоб я ніколи не говорила про ближніх погано, а для кожного знаходила слово втіхи і пробачення.

Допоможи мені, Господи, щоб мої руки були милосердними і повними добрих вчинків, щоб я уміла чинити тільки добро ближньому, брати на себе важчу, мозольнішу працю.

Допоможи мені – аби мої ноги були милосердними, щоб я завжди поспішала на допомогу ближнім, забуваючи про власну втому. Мій справжній відпочинок – це служіння ближнім.

Допоможи мені, Господи, щоб моє серце було милосердним, щоб я співчувала усім стражданням ближніх. Нікому не відмовлю у співчутті, буду щиро спілкуватись навіть з тими, про кого знаю, що зловживатимуть моєю добротою, а сама зачинюся в Наймилосерднішому Серці Ісуса. Про власні страждання буду мовчати. Хай Твоє милосердя спочине у мені, мій Господи.

Сам наказуєш мені вправлятися в трьох ступенях милосердя; перше: милосердний вчинок – будь-якого плану; друге: милосердне слово – якщо не зможу дією, то словом; третє: молитва. Якщо не зможу допомогти дією ні словом милосердя, то завжди зможу молитвою. Молитвою досягну навіть туди, куди не можу дійти фізично.

О мій Ісусе, переміни мене в Себе, бо Ти можеш все.

 

(Молитва св. Фаустини

Ковальської, Щоденник, 163)

Читайте також

Про сповідь – о. Йосиф Будай

2 коментарі

  1. Віра без справ мертва і без Господа Бога справи мертві, а Сущий Хто створив світ заснував закони в ньому, але людина замість пізнання Творця пізнає закони світу, позначивши як фізика, хімія і то що, А Милостивий над законом творить надприродно!

  2. Шалом!
    Слава і Хвала Господу Богу, Який викупив нас Своєю Кров’ю і переміг смерть для нас!
    Йому не потрібні ні свічки ні ікони ні жести.Він не сліпий і не глухонімий!
    Взиавйте до Нього через не хочу, через крик і сльози про зцілення і прощення за спробу своїми силами і гріхи що пам’ятаєте і не пам’ятаєте і не розкаяні прокляття предків!
    Тому що диявол – нам ворог дуже не хоче нашого звернення до Господа Бога,
    Спасителеві нашому, Який нам нічого не винен, любить нас по Своїй Великій милості!
    І в спілкуванні з Господом приймайте Його Любов до людей,Мудрість Духа Святого відрізняти брехню від Істини і Силу Спокутної Крові Господа скасувати своїми устами Іменем Ієшуа-Спасителя і Кров’ю Його доступ диявола через гріх і прокльони та проголошувати здоров’я і перемагати смерть!
    Де гарантія, що у вашому житті не прійде відчай і не знадобиться диво!
    Радість в Господі, сила наша!
    Блаженні засмучені, бо вони будуть утішені.
    (Матф.5:4)
    Боже! Хай буде Твоя, Досконала воля!
    У Тебе всі часи і терміни!
    Єврей не нація, а з Біблії мандрівник Божий, а Ізраїль з Біблії долающий людей Владою і Любов’ю Божою, а іудей дослов.переклад праведно славящий Господа Бога! Хто зветься, кого звуть і хто насправді не одне і теж!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *