Головна / Блоги / Венедикт Алексійчук / «Бережіться закваски фарисейської і садукейської». Мт. 6.11

«Бережіться закваски фарисейської і садукейської». Мт. 6.11

Ми чуємо, що Христос просить берегтися фарисейської і садукейської науки. Фарисеї та садукеї були представниками двох потужних сект, які співіснували в ті часи, хоч їхні ідеології різнилися. Об’єднувало їх те, що і перші, і другі були певні в тому, що володіють істинним розумінням правд про Бога, і саме ця впевненість закривала їхні серця на слова Ісуса Христа.
У нас дотепер є розуміння того, що значить “не бути фарисеєм» – тобто не вдавати перед іншими своєї праведності. Господь каже, щоб ми були або “гарячі, або холодні», але не “теплі», тобто не хоче, щоб ми будь-що вдавали. Коли маємо радісні пережиття, то треба такими ставати перед Господом і дякувати Йому. Якщо маємо труднощі, біди, невдачі, падіння, проблеми – також ставати перед Богом у цьому, каятись і визнавати, що ми це маємо тепер. Так, як хворий визнає свої недуги перед лікарем і не вдає, що він здоровий.
Саме до цього закликає нас Господь: щоб ми не мали цієї фарисейської і садукейської закваски, але щоб ходили в правді перед Ним, не ховалися за маскою. Не біймося бути правдивими перед Богом, бо ж Він любить кожного з нас незалежно від того, чи ми святі, чи грішники!

Джерело: https://www.facebook.com/100006683654373/posts/1583358491896924

Читайте також

Головні кроки для доброї сповіді від владики Венедикта Алексійчука

Готуючись до найбільшого християнського свята — Великодня, пропонуємо головні кроки для доброї сповіді від владики …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *