Пояснення уривків із Біблії

Головна Форуми Християнський форум Святе Письмо (Біблія) Пояснення уривків із Біблії

Перегляд 9 повідомлень - з 1 по 9 (всього 9)
  • Автор
    Записи
  • #2411 Відповісти
    live-christ.com
    Хранитель

    Деякі уривки із Святого Письма для багатьох є не зрозумілими! Пропонуємо розібратися у них у цій темі. :)
    Запрошуємо усіх ділитися своїми думками…

    _________________________________________________________

    Перший уривок, цікавий для мене – Лк. 16,1-9:
    “1. І сказав (Ісус) до учнів: “Був один чоловік багатий і мав він управителя, якого обвинувачували, що марнує його добра.
    2. Покликав він його та й каже: Що я про тебе чую? Дай звіт про твоє управління, бо ти не можеш більше рядити.
    3. І почав управитель міркувати: Що мені робити, бож пан мій в мене відбирає управління? Копати землю? Сил не маю. Просити? Соромлюся.
    4. Знаю, що зроблю щоб, коли буду скинутий з управління, прийняли мене до себе.
    5. Покликав він одного по однім довжників свого пана й до першого промовив: Скільки ти винен панові моєму?
    6. Сто мір оливи, -відповів той. А він сказав до нього: Візьми твою розписку та сядь і напиши швидко п’ятдесят.
    7. Потім до другого промовив: А ти скільки то винен? – Сто корців пшениці, відповів той. – Візьми твою розписку, напиши вісімдесят.
    8. І похвалив пан нечесного управителя за те, що той вчинив мудро, бо діти цього світу мудріші, в їхньому роді, від дітей світла.
    9. І я кажу вам: Придбайте собі друзів мамоною неправою, щоб коли її не стане, вас прийняли в намети вічні.

    Які думки викликає у вас уривок, а особливо слова “Придбайте собі друзів мамоною неправою, щоб коли її не стане, вас прийняли в намети вічні.” Що має на увазі Ісус??

    Завантажити Святе Письмо
    #2468 Відповісти
    Світлана
    Учасник

    Що саме мав на увазі Ісус, так швидко не відповім-треба подумати:-) Але перший, хто спав мені на думку – це Оскар Шиндлер, який багатством неправедним врятував 1400 життів….

    #2471 Відповісти
    live-christ.com
    Хранитель

    Дякую! :cheer: До тепер нічого не знав про Оскара Шиндлера. Було цікаво дізнатися. Ще про це прочитав – тут. Гарний приклад! А чи не має подібного прикладу у житті святих? Чи цей уривок не можна відносити до святих???

    #2535 Відповісти
    live-christ.com
    Хранитель

    Ще один уривок:

    Кажу вам, що багато прийде зо сходу й заходу, і засядуть з Авраамом, Ісааком та Яковом у Царстві Небеснім, а сини царства будуть викинуті геть у темряву кромішню, де буде плач і скрегіт зубів.” (Мт. 8:11-12)

    Але варто прочитати усю історію Мт. 8:5-13

    #2536 Відповісти
    Любов
    Учасник

    Слава Ісусу Христу! Дякую за Ваш портал і за такі гарні і головне потрібні теми форуму. :)
    Мене глибоко доторкнуло сьогоднішнє перше читання.

    Ходіть, до Господа повернімось: бо Він розірвав, Він і загоїть; Він ударив, Він і рани перев’яже. Через два дні Він оживить нас, на третій день на ноги нас поставить, і будемо перед Ним жити.І спізнаваймо, намагаймось Господа спізнати. Його прибуття певне, як зірниця; як дощ, Він до нас прийде; немов весняний дощ, який зрошує землю. Що мені діяти з тобою, Єфраїме? Що мені діяти з тобою, Юдо? Таж любов ваша, немов уранці мряка, мов та роса, що притьмом геть приходить. Тому Я їх навчав через пророків, грозив їм словами Моїх уст, і суд Мій виходить, наче світло. Бо Я бажаю милості, а не жертви; і знання Бога – над всепалення. (Ос.6, 1-6)

    #2469 Відповісти

    Ісус Христос казав Своїм учням, що тим прославиться Отець Мій Небесний, якщо ви будете Моїми учнями і принесете багато плоду. А апостол Іван писав, що той, хто перебуває в науці Христовій, той має і Отця і Сина, або той приносить Богу плід. На мій погляд, не має важливішої речі понад те, щоби пробувати у Христовій науці. Ось про це і хотілося би вести мову.

    #2546 Відповісти

    Плід для Бога

    Плід для Бога
    Господь сказав: «Дерево, яке не приносить доброго плоду, зрубують і вкидають в огонь». І ще: «Тим прославиться Отець Мій Небесний, якщо ви Моїми учнями будете і багато плоду принесете». Це мало би бути стимулом кожному чоловіку, щоби він, за своє життя, приніс якомога більше плоду для Бога. І багато людей рахують себе за дуже плідних для Нього, переважно, не розуміючи, що Господь називає плодом.
    В притчі про сіяча, яку всі добре вивчили, як подію, не вникаючи в суть Господнього навчання, йдеться про те, що із всього людства, яке слухає слово Господнє, плід для Бога приносить лише одна частина, а три частини – не приносять. Євреїв і християн, які визнають Боже слово, є менше, ніж половина людства. А із них, вдумайтеся у це, плід приносить лише один із чотирьох! У книгах Біблії дається пояснення чому так відбувається.
    Господь посіяв слово. Його слово, це – Біблія. Для прикладу: Господь сказав «добрий плід», хто вияснив по Біблії, що це значить і в подальшому робить так, щоби його мати, той приніс один плід для Бога. Сказав Бог слово «віра», хто вияснив по Біблії, що це означає і робить так, щоби мати велику віру, той приніс другий плід для Бога. Сказав Бог слово «любов», хто вияснив по Біблії, що це значить і любить Бога, той приніс третій плід для Нього. Таким чином за своє життя одні набирають тридцять плодів, дугі – шістдесят, треті – сто.
    Щоби моя дитина принесла Богу плід, за це перед Ним відповідаю я – батько. В Мойсеєвім законі написано: «Конче навчиш синів своїх по собі». Не школа навчить, хоч могла би навчити, не священики, а батько. А батькові, коли це потрібно, то нехай звертається до священиків. Тобто, перед Богом, за навчання дітей повністю відповідає батько.
    Батькові ж, при навчанні, слухати інших треба, але все почуте обов’язково перевіряти по Біблії. Пам’ятайте слова Божі: «стережіться, щоб вас хто не звів». Оце, що ви читаєте, стане вашим плодом лише тоді, коли ви дослідите його по Біблії. І будете досліджувати її від першої сторінки і до останньої, та знайдете там, що це є правда. А якщо не знайдете, що то є правда, то його треба відкинути і забути. Але це робиться перед Богом, бо Він оцінює роботу, а тому ви знайдете ще багато корисного для вас з цього приводу, про що тут не сказано. Правда, зараз на землі встановлена «гидота спустошення», а це означає, що в оману введені всі і треба прикласти значних зусиль, щоби із неї вибратися.
    А тепер конкретніше про притчу про сіяча. Перша частина людей («І як сіяв, упало одне край дороги,..») це ті, хто почув слово, але вони не молили Бога, щоб дав їм розуміння слова, не приклали зусиль, не потрудилися, щоби вияснити по Біблії, чи дійсно це так. Вони вимагають або чекають, щоби їх навчили, переконали, показали як робити,.. а по-суті, їм лінь. Вони не приносять плоду.
    Друга частина людей («Друге ж упало на грунт кам’янистий,..»), це – ті, які приклали зусилля, щоби вияснити все по Біблії, але вони не визначилися, не вибрали для себе, чи підуть вони дорогою Божою, як Ісус Христос у час Його земного життя, чи будуть жити так, як всі: до церкви ходжу, свята святкую, гроші на церкву даю, а мені ще треба і побудувати, і купити, і дітям допомогти. Мене на все не вистачає. Ті, хто визначилися йти за Ісусом Христом і йдуть, ті плід принесуть, а решта – ні.
    Третя частина людей («А інше упало між терен,..»), це – ті, хто приклав зусилля, щоби вияснити все по Біблії, і дав обітницю Богові, що надалі буде змагатися за Його Царство, але омана багатства, життєвих розкошів, різні проблеми відволікають їх від принесення плоду.
    Про це також йдеться у притчі про пшеничне зерно і кукіль. Господь каже, що не тільки Він посіяв слово і очікує плоду, але і сатана сіє слово і воно приносить плід йому. Плід для Бога і плід для сатани ростуть одночасно аж до жнив, до дня Божого гніву. Хто був неуважний, непринциповий, керувався не розумом, а емоціями, той може легко втратити плід для Бога, навіть тоді, коли він його мав, бо що толку цій людині, яка знала як зробити правильно, а під впливом різних обставин, вона зробила неправильно. Всі вони, як кукіль, будуть зібрані і вкинені в огонь.
    На загал, четверта ж частина людей, що слухали або читали слово Боже, приносить плід для Бога та найменший плід Господь назвав у тридцять раз. Про тих, хто матиме плід менший, не сказано нічого, але і людський розум каже, що краще мати плід більший. Не трудно догадатися, що хто матиме плід більший, той буде більшим у Божому Царстві, хоч Господь про це і говорив багато разів.
    Христос нагороджуватиме достойних Своїм багатством і славою в майбутньому житті, а диявол, тих, хто поклонився йому, нагороджує владою, багатством, славою, зараз. І тому, не завжди четверта частина людей приноситиме плід Богу, бо, дано так, що ті, хто не приніс плоду переможуть тих, що принесли плід. Принести плід можуть тільки учні Христові, а значить, під кінець днів їх буде дуже мало, а в останній день їх не стане і тоді прийде кінець. Господь повчав, що вибрані для Бога, будуть забрані з землі, а для решти наступить день Його гніву. В книзі «Об’явлення» наведено конкретно, що тоді буде відбуватися. Якщо когось не влаштовує такий кінець, рятуйтеся, вивчайте Боже слово, моліться про його розуміння і шукайте плоду для Господа.

    #2470 Відповісти
    Максим
    Учасник

    Добрий день!

    Мене теж цікавив цей уривок з Біблії, – добре що зробили цю тему і що є тепер можливість взнати думки інших та поділитись своїми.)
    Важко сказати, що тут мав на увазі Ісус, але маю деякі думки-припущення:
    Думаю цей уривок адресований для “дітей світу цього”, оскільки сказано, що до господаря дійшли чутки, що цей управитель марнував його майно (поступав не гідно, – “діти світла” такого б не робили). Отже, управитель провинився перед господарем. Господар його виганяє і він думає, що робити, бо важко працювати не хоче і просити гроші не хоче. І знаходить вирішення ситуації як ви читали: підходить до боржників, слуг його пана (які, можливо, і доносили погані чутки про нього), і задобрює їх тим, що зменшує їхній борг (знову ж таки чинить неправдиво). Але пан його виправдовує.
    Що з цього можна почерпнути?
    Як бачимо, в світі цьому панує диявол і дуже важко жити в ньому по божому, принципово поступаючи по правді. І цей управитель, поступивши, неправдиво, вже не зможе виправити ситуацію по правді (бо він “дитина світу” а не “світла”), тому поступає як може – і так само неправдиво і врегульвує ситуаіцію. І Богові це угодно, бо Він розуміє, що це дитина яку “виростив” світ, тому інакшого вирішення Він і не міг чекати від управителя. Тобто Бог сприймає це від нього як покаяння і Він більше визнає таке “покаяння”, ніж, наприклад, цей управитель просто би пішов і залишився винним.
    Тобто Бог закликає нас не опускати голову і йти, а шукати вирішення. Якщо ви “діти світла” і провинились, – то ви і загладжуватимете провину по світлому (по правді). Якщо ж ви “діти світу цього” і провинились по неправді, то логічно, що і вирішуватимете вашу провину як “діти світу” тобто неправдиво, і Бог не засуджує цього.
    Тому, я вважаю, що тут Господь ставить наголос не на тому, як вирішується проблема (провина), а на тому що її треба вирішувати (загладжувати), кожен як вміє.

    #255678 Відповісти
    Брат Антон
    Гість

    Братья мне нужно разяснение места Марка 3 29. Там говориться что если осквернять Духа, то ето не простится. Может быть ето место скрывает под собой скрытый контекст, но все же. Бог добрый и прощать может все, но ето место означает, что ето не простится. Братья я б не стал углублятся в ето место но меня спросили неверующие, по етому прошу. (елсы написано не правильно, то простите, по томушто я не России). Будьте благословены. Аминь!

Перегляд 9 повідомлень - з 1 по 9 (всього 9)
Відповідь у темі: Пояснення уривків із Біблії
Ваша інформація: